Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt forsøger sig med et par limericks om Boris Johnson

Cordua
Jarl Cordua. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Limerick for Johnson

Jarl Cordua

I anledning af Boris Johnsons udnævnelse til ny premierminister for det Forenede Kongerige har Groft Sagt ladet sig inspirere til at nedfælde et par limericks. Det sker naturligvis også henset til, at netop Johnson som udenrigsminister tidligere vandt den britiske avis Daily Telegraphs Limerick-konkurrence med et vers, der kom omkring den tyrkiske præsidents antagelige kærlighedsforhold til en ged, mens andet højdepunkt var, da Johnson fik et folkeligt engelsk ord for onanist til at rime på Tyrkiets hovedstad Ankara.

Britanniens Tory-partister

Valgte ny premierminister

Boris gør nu sit

For at levere Brexit

Og hakker Mays regering til medister!

 

Blandt Johnsons mange evner

Udover bizarre skørlevner

Er stor digtekunst

Om Erdogans gunst

Der intet til fantasien levner!

 

Den blonde bajads tager til Bryssel

Og truer med mord på sig selv

EU vil afvise

Alt der kan please

Boris Johnsons vælgerappel!

ELsker underskud

Peter Nedergaard

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Henning Hyllested fra Enhedslisten har ikke noget imod, at Tullebanen til Billund kommer til at give stort offentligt underskud. Det bør man ikke lade sig gå på af. Sådan er det bare. Der er ting, som er vigtigere end det. Groft sagt konstaterer, at EL bare elsker underskud. Partiets ideologiske broderlande i den tidligere østblok var mere eller mindre konstant i underskud. Det gik de heldigvis til sidst under af. EL’s nutidige venner i Venezuela har også opereret på baggrund af offentlige underskud. Det er ved at køre landet helt i sænk og har sendt millioner på flugt, fordi der ikke længere er råd til noget som helst. EL elsker underskud, men overlever i Danmark med holdningen, fordi andre partier sørger for at holde dem uden for indflydelse.

Lad os alle skype

Hans Hauge

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Der sidder en træt mand på Flesland, Bergens nyligt udvidede lufthavn. De flyver meget i Norge. Han sidder med rapporter, som skal læses. Han har taget letbanen ud til Flesland fra Nansen Centret, hvor han er CEO: Sebastian Mernild hedder denne kendte klimaforsker og glaciolog. Han skal hjem til Odense, hvor han bor. Han tager nok toget fra Kastrup til Odense. Det er nemlig sådan, at der er nogen, der er nødt til at flyve hele tiden, men som Mernild sagde til den flinke interviewer på P1 morgen: Vi skyper tit, når vi har vigtige møder. Hvis alle gjorde, som klimaforskerne gør, så ville det skade klimaet i ekstrem grad. Og man må da spørge: Hvad nyt er det, at klimaforskningen kan opdage? Vi ved jo, hvordan vandstanden er i 2050. Det kan man jo se.