Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Finansministeriets regnedrenge skal som de sidste spartanere under slaget ved Thermopylæ redde Danmark fra finanspolitiske tilstande à la Sydeuropa

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Post festum

Peter Nedergaard

Der er indført lønkompensationer for ansatte i tusindvis af danske virksomheder. Man har vedtaget at uddele pengegaver til løn- og overindkomstmodtagere. Der er gennemført redningspakker for hele brancher. Nu er er pengekassen tom. Råderummet er ved at være opbrugt. Festen er slut. Tilbage er der Finansministeriets regnedrenge og –piger, der som de sidste spartanere under slaget ved Thermopylæ skal redde Danmark fra finanspolitiske tilstande à la Sydeuropa. Skru bissen på! Vis os midlerne mod festens tømmermænd.

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Ssshh! Voksenbabyen taler!

Eva Selsing

Der er noget med rapmusik og børnemænd. En konfirmandisk udseende fyr, som kalder sig »Englando« og ernærer sig som rapper, ved lissom ting om ungdommen, okay? Hans, øh, gruppe »Ude af Kontrol«, har lavet sange (eller hedder det »sange«, når der bare er nogen, der taler til en rytmebox?) med pivfrække og kanon provokerende titler såsom »Suger Coke Fra Dit Røvhul«, hvilket selvfølgelig sælger i en gemen tid. Men hvad er der så med de unge, hvorfor larmer de så meget og tager så lidt hensyn? Jo, nu skal De høre: »…det er sådan lidt – fuck det. Vi-er-her-også-agtig. Det er miljøet og mentaliteten omkring de unge, der smitter, jo. Fuck det hele.«

Det skal nok passe. Nu skulle man tro, at det var en meget ung mand, måske et slags barn, der talte, men nej. Hr. Englando er voksen, endda far. Med den slags voksne behøver vi slet ikke »unge«.