Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Fantastisk bromance mellem Kristian Jensen og Lars Løkke

Søren Pind. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Bromance

Søren Pind

Groft Sagt blev rørt til tårer i forbindelse med Kristian Jensens udnævnelse til særlig repræsentant for regeringens kamp for en plads i Sikkerhedsrådet i De Forenede Nationer (langt visitkort).

Tårerne fremkom, da den tidligere statsminister og meget tidligere formand for Venstre Lars Løkke Rasmussen lykønskede sin tidligere næstformand: »Stort tillykke til dig Kristian Jensen, du er super kvalificeret til at løfte denne vigtige opgave. Alt det bedste«. Og høfligt svarer Jensen tilbage og roser Løkke for sin store indsats for at styrke Danmark i FN, styrker i Mali etc., etc., etc., etc. (all protocols observed).

Det, der undrer denne Groft sagter, er følgende: Erindringen om disse djærve og venlige udvekslinger mellem disse to har Groft sagt grundigt gransket sin hukommelse for, men kan ikke finde nogen fra sin egen tid i politik. Derfor følgende spørgsmål: Hvorfor kom den daværende statsminister ikke i tanke om denne opgaves vigtighed for år tilbage, og satte Kristian Jensen i spidsen for den dengang? Meget kunne siden være undgået. Men det er nok bare vand i åen, som man siger i de egne af landet, Kristian Jensen nu forlader til fordel for det hippe og mondæne New York.

Bent Blüdnikow. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Hudfarve slår klassekamp

Bent Blüdnikow
Prins Harry og hans hustru Meghan Markle svømmer i millioner. Deres interview med tv-stjernen Oprah Winfrey indbragte dem yderligere mange millioner. Oprah selv er også god for millioner. Hun er faktisk en af USAs rigeste kvinder. Deres rigdom forhindrer dog ingen af dem i at fremstå som ofre. Oprah Winfrey klagede således for et par år siden over, at hun var blevet dårligt behandlet i en taskeforretning, da hun ville se på en taske af krokodilleskind til 300.000 kroner Hun mente, at ekspedienten ikke troede, at en sort kvinde var en potentiel kunde. Ren racisme. Og Meghan Markle fortæller, at nogen i kongehuset spurgte til hendes barns hudfarve. Ren racisme.

I gamle dage var det fattige og arbejdere, der klagede. De kæmpede for bedre forhold og måtte demonstrere og klage for at opnå rimelige rettigheder. Den slags klassekamp er for længst forbi i den nye woke-virkelighed. For hudfarve slår klasseforskelle. Nu kan de rigeste folk fremstille sig selv som ofre, og al klassekamp synes blæst bort.

Gad vide, hvordan venstrefløjen, hvis hele eksistens bygger på klassekampen, ser på det?