Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Europarådets hyldest til islam

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Europarådet for islam

Eva Selsing

Hvad skal vi egentlig med EU? Jo, for at sikre freden og friheden, siger eurokraterne. Og det har de da tydeligvis ret i. Var det for eksempel ikke for unionens åbne grænser, havde vi aldrig fået så mange islamiske bidragydere til netop freden og friheden herop. Så det er unægtelig et stærkt argument. I samme ånd begavede Europarådet, som EUs medlemslande medfinansierer, europæerne med en vidunderlig reklame for islamiske hovedtørklæder: »Friheden i hijab«, som teksten lød.

Reklamen er blevet til på baggrund af workshops holdt af den islamistiske ungdomsorganisation, FEMYSO, der er en slags underafdeling til Det Muslimske Broderskab. Ja, og hvis forkvinde, Hiba Latreche, menes at være datter af en rabiat, islamisk-fransk politiker med antisemitiske synspunkter. Reklamen blev taget ned efter voldsomme protester, men det vigtige er, at unionen faktisk var med til at finansiere den. Der kan ikke være et øje tørt i Bruxelles over denne hyldest til islam, som EUs tidligere udenrigschef, Federica Mogherini, selv har påpeget hører til i Europa. Jæsjæs. Fred og frihed, siger de.

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Racisme i Danmark

Hans Hauge

Hvorfor er der ’racisme’ i Danmark? Lad os blot gå med til, at det passer, at der er den slags? Det kommer Mads Zacho Teglskov med en forklaring på. Den lyder, at Danmark har en fortid som slavenation. Danmark var godt nok ikke en nation dengang; og riget hed Danmark-Norge, men lad gå. Som følge deraf kom der racisme, og den findes stadig i samfundet, siger Teglskov. Gad vide, hvorfor der findes racisme i Sverige, Østrig, Schweiz, Polen, Ungarn osv. De var jo ikke slavenationer. End ikke Tyskland var. Mon ikke vi kan konkludere, at det er noget vrøvl, hvad Teglskov siger. Til gengæld har Teglskov helt ret i, at aktionen med gipsbusten af Frederik 5. var et kunstværk.