Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Er Iben Thranholm en smule besat?

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vrøvl om vølver

Christian Marcussen

Jim Lyngvild har fotograferet en række kendisser til en ny udstilling på Køge Museum. Han har blandt andet fotograferet vores nye kultur- og kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen, mens hun er klædt ud som en hedensk heks – en såkaldt vølve. Det har fået journalist og katolsk kultur-inkvisitor Iben Thranholm til at slå korsets tegn i ren forargelse.

Ifølge Thranholm gør ministeren sig til »reklamesøjle for okkultisme og djævelskab«. Vølver var nemlig udøvere af »skadevoldende magi«, hvilket i Thranholms verden er en virkelig ting, som vi helst skal undgå.

Samme bekymring havde hun som smagsdommer i DR-programmet af samme navn. Dengang var det Harry Potter, hun lavede en kultureksorcisme på, fordi hun mente, at historien forførte unge til at dyrke en »destruktiv form for spiritualitet, der åbner for det dæmoniske.«

Groft sagt spekulerer på, om ikke det måske er Thranholm, der er en smule besat.

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Uden takt og tone

Peter Nedergaard

Nu er den igen gal hos De Radikale. Det er kommet frem, at den radikale europaparlamentariker, Karen Melchior, har ualmindeligt svært ved at opføre sig ordentligt. Hun råber og skriger af sine ansatte, og hun tvinger sig adgang til fly, så hun må hentes tilbage af lufthavnspolitiet.

Var det en enkeltstående episode, ville Groft sagt lade den fare. Men for De Radikale ligner dårlige manerer et mønster. Morten Østergaard og Kristian Hegaard har endda forladt deres poster i Folketinget efter flere episoder med krænkende opførsel.

Groft sagt er imidlertid som altid på pletten med konstruktive forslag. Vi foreslår simpelthen, at Emma Gads »Takt og Tone. Hvordan vi Omgaas« fremover gennemgås på alle møder i partiet som punkt 1 på dagsordenen á la: Hvordan skal man opføre sig over for det modsatte køn/ underordnede/ i forsamlinger/ ved fester o.l.