Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Er du stresset? Så rør ved en mælkebøtte

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kommunale mælkebøtter

Hans Hauge

Aarhus er en kreativ by med en innovativ kommune med penge nok til tant og fjas. Peter Søgaard er biolog og ansat ved kommunen. Han laver kultur om til vild natur. Nu skal der laves en skov, der skal bruges til ’skovbadning’. Biologen Søgaard udtaler. »Vi kan mærke efterspørgslen på det her.« Hvor har han mon mærket den? »Det er jo ikke, fordi folk ikke kender mælkebøtter, men fordi man bliver mindet om at røre ved mælkebøtten, så kobler man af.« Gad vide om videnskabsmanden – biologi er jo hard science – har videnskabeligt belæg for, at hvis man rører ved mælkebøtter, så kobler man af? Mon de skal spare på udgifter til psykologer? »Er du stresset? Så rør ved en mælkebøtte – eller en taraxcum, som vi biologer fra kommunen siger.«

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Nyfortolkning

Lars Møller

Nyudnævnte justitsminister Mattias Tesfaye (S) er et forfriskende pust blandt støvede lovbøger og kronjurister. I forbindelse med at et flertal i Folketinget mente, at tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) ikke skulle stilles for en dommer, opregner Tesfaye i et interview i Berlingske de to muligheder, hvor man kan lukke sagen. Han lukker den ikke. Ikke fordi han er en dårlig taber, men fordi sagen kun kan lukkes ved en påtaleopgivelse eller et tiltalefrafald (sic!). Groft sagt hæfter sig især ved ministerens forklaring på sidstnævnte. Den betyder nemlig, at Claus Hjort skal betragtes som skyldig i myndighedernes øjne. Her gik Groft sagt og troede, at man kun kunne betragtes som skyldig, hvis en dommer siger det. Man bliver klogere hele tiden. Det kan selvfølgelig også være, at ministeren er dårlig vejledt.