Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Enhedslisten er det klogeste parti i Folketinget

Bent Blüdnikow. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Ø er det klogeste parti

Bent Blüdnikow

Enhedslisten har igen valgt en ung kvinde som partiets ordfører. Efter Johanne Schmidt-Nielsen kom Pernille Skipper, og nu er det Mai Villadsen, der efter partiets rotationsprincip står i spidsen for dette parti, der er en sammenslutning af alle mulige gamle kommunistpartier.
Det er klogt, for så er der ingen fare for #metoo-sager, som har ramt andre partier. Ganske vist var der en sag om et medlem, som en Enhedslisten-borgmester mente havde begået voldtægt, selvom han var ganske uskyldig.

Valget af den purunge, friske Mai Villadsen har en anden fordel. Hvor journalisterne går hårdt til Jakob Ellemann-Jensen (V), Morten Østergaard (R) og i sin tid Uffe Elbæk (Å), så synes de unge kvinder fra Enhedslisten at fremkalde en særlig journalistisk ærefrygt, der afholder mediernes vagthunde i at stille kritiske spørgsmål til dette gammelkommunistiske parti med skabet fuld af skeletter.

Hvis De ser et kritisk interview med Enhedslistens kvinder, så råb op, for denne Groft Sagt-skribent har ikke set det endnu.

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Børnesoldater i Københavns Kommune

Eva Selsing

Det ligger i tiden at forsøge at bemægtige sig sproget for derved at styre folks tanker. Således er venstreradikale typer meget optagede af at rense ud i begreber, der lægger sig til det ene eller andet køn. Som venstreekstrem kommune – og det er den jo – går København forrest med en kampagne rettet mod børn (!), der skal få de kære små til at ophøre med at sige »drengerøv« og »mandehørm« og i det hele taget tænke mere venstreradikalt.

I England rådes jordemødre til at benytte kønsneutrale termer til og om de fødende og ammende: »breastfeed« skal erstattes med »chestfeed«, for derved at inkludere ammende mænd og transpersoner (!!). Kritiske røster ville sige, at der er tale om en krig mod de to køn, måske især mod det specifikt kvindelige, og at det er et overgreb at gøre såvel voksne som børn til soldater deri. Men det er selvfølgelig bare mandschauvinismen og det hvide overherredømme, der tænker sådan.