Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt elsker karakterfaste personer, der holder sig til deres egne fakta

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Fodnoter

Lars Møller

Lars H. Nielsen, medlem af SF og tidligere medlem af en mængde fredsgrupperinger fra 1979-1986, går i et læserbrev helt rimeligt i rette med Berlingskes anmeldelse af ambassadør Ulrik Federspiels bog. Bogen maler falske trusler op. Det hedder bla., at Danmark var tæt på at blive smidt ud af NATO, hvilket er noget sniksnak. Ifølge skribenten med det udmærkede navn Lars var fodnoterne netop med til at bremse oprustningens ulidelige spiral, og fodnoterne var kun små symbolske markeringer.

Groft sagt elsker karakterfaste personer, der holder sig til deres egne fakta. Han er i godt selskab. Citatet »Hvis det er Fakta, saa benægter a Fakta« stammer oprindeligt fra folketingsmedlem Søren Kjær i en debat i 19. århundrede. En af Kjærs mest trofaste tilhængere er USAs præsident Donald Trump, så Lars er i godt selskab.

Måske skal vi se at komme videre

Peter Nedergaard

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Montgomery, Alabama 1955: Rosa Parks beordres af en buschauffør til at tage plads bagest i bussen, efter at hun har sat sig forrest. Thi de pladser er forbeholdt de hvide. Resultat: Borgerrettighedsbevægelsen går i gang.

Herunder kommer Martin Luther King med den programmatiske udtalelse om, at målet er, at mennesker »ikke bedømmes på baggrund af deres hudfarve, men på baggrund af deres karakter.«

København, Danmark 2020: Hvide personer i en demonstration beordres til at forflytte sig til bagerst i følget. Thi pladserne forrest er forbeholdt de sorte.

Groft sagt anmoder så mindeligt om, at vi gør Martin Luther Kings ord til vore.