Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: DR forandrer alt, så alt kan forblive det samme

Bent Blüdnikow. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

DR forandrer alt, så alt kan forblive det samme

Bent Blüdnikow

DR meddeler den undrende offentlighed, at man ændrer organisationen. DR vil nedlægge et såkaldt direktørområde for DR Medier, og et nyt område ved navn DR Bruger, Marked og Publicering skal oprettes. Det fremgår ikke af meddelelsen, om der er medarbejdere, der vil miste deres job. Men en direktør, Henriette Marienlund, stopper som direktør og bliver i stedet fiktions udviklingschef for noget, som DR kalder DR Kultur, Børn og Unge.

I den nye organisation vil fire direktørområder samles under generaldirektør Maria Rørbye Rønn.

Man mindes Tomaso di Lampedusas roman, »Leoparden«, om det dekadente Sicilien i 1800-tallet, filmatiseret med bl.a. Burt Lancaster og Alain Delon i hovedrollerne, hvor sidstnævntes rolle siger: »Alt skal forandres, så alt kan forblive, som det er« og tilføjer: »Sicilien er gammel, ældgammel og træt.« DR er ældgammel og træt, og så forandrer man alt, så det kan forblive, som det er, med Maria Rørbye Rønn som den ukronede dronning. Det er en dekadence-historie.

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Omsætning

Lars Møller

Stor omsætning er normalt noget, man gerne stræber efter, dog ikke stor personaleomsætning, da det altid er en dårlig ting. Hvis en chef oplever, at ens personale forsvinder gennem en svingdør, er det et problem, især hvis man har investeret i personalets uddannelse, da investeringen dermed tabes. I private virksomheder begrænses personaleomsætningen derfor, og man tøver ikke med at fyre uduelige chefer, hvis de ikke kan holde på deres folk.

Groft sagt glæder sig altid over organisationer, der tænker ud af boksen og anvender andre principper end de gængse. For eksempel har Akutberedskabet i Region Hovedstaden det seneste år mistet 144 af cirka 600 medarbejdere, næsten 25 procent, blandt andet på grund af en syg ledelseskultur. Endnu er ingen ansvarlig chef blevet fyret, hvilket dog også kan skyldes, at man i Hovedstaden ikke aner, hvem der overordnet er ansvarlig, og så er det jo forståeligt.