Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: DF fremstår som parodien på et lov og orden-parti

Jarl Cordua. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Selektiv integritet

Jarl Cordua

Engang tronede Dansk Folkepartis grundlægger Pia Kjærsgaard i rigets høje haller som formand for Folketinget. En position, der normalt reserveres til en af samfundets absolutte støtter. En, der bekender sig til lov, orden, retssamfund mv.

DF fremhæver ofte sig selv som et »lov og orden-parti«, omend det er blevet sværere efter, at anklagemyndigheden nu har valgt at rejse tiltale mod partiets næstformand Morten Messerschmidt for uberettiget at have haft snablen nede i EUs kasse for knap 100.000 kroner.

Men det, at anklagemyndigheden tillader sig at rejse tiltale mod hendes partifælle i sagen, kalder Pia Kjærsgaard for »fuldstændig grotesk« og »en grov krænkelse af et menneskes integritet«.

Groft sagt bemærker, at det er godt, at DF i alle andre kriminalsager, især hvis de involverer udlændinge, har stor tillid til anklagemyndigheden. I de tilfælde er DF sædvanligvis revnende ligeglade med integritet.
Følgelig fremstår DF fortsat som parodien på et lov og orden-parti.

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Leve frisørerne!

Peter Nedergaard

Denne Groft sagt-skribent var afsted sidste lørdag kl. 7.00 for at blive klippet hos den genåbnede frisør. Hun havde virkelig travlt, men var glad selv med meget lange arbejdsdage. Årsagen var enkel: »Før i tiden var der mange, der ikke syntes, at det at være frisør var noget særligt. »Er du bare frisør,« tænkte de. Nu er det vendt på hovedet. Alle kan nu se, hvor vigtige vi er.« En krise i ny og næ er ikke sådan at foragte. Vi indser, at alle tandhjul i samfundsmaskinen er uundværlige.