Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Det ville være meget nemmere, hvis politi og forsvar kun bestod af jurister

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Opbakning

Lars Møller

Der var en detalje i Minkkommissionens afhøring af rigspolitichef Thorkild Fogde, der afslørede mangt og meget i den offentlige administration. Rigspolitichefen beklagede en fejl i det notat, der lå til grund for udarbejdelsen af de famøse action cards. Han understregede også, at fejlen var begået af de operationelle folk – ikke jurister.

Groft sagt fangede straks ideen. Rigspolitichefen er jurist og vil absolut ikke forveksles med de operationelle folk. De kommunikerer ved grynt og fagter og er skyld i alle politiets fejl. Selvom topledelsen kun består af jurister, begår de ingen fejl. Det giver også mening i forsvaret. Årsagen til, at der går ged i forsvaret, er for mange operationelle folk og for få jurister. Det ville være meget bedre uden de operationelle folk.

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Hvor er Canada?

Hans Hauge

Mon ikke der gik en uge før dansk tv opdagede den store Freedom Convoy, der bredte sig over Canada? Kunne de ikke sende Steinmetz eller Kretz nordpå til Ottowa? Det er da lidt af en sensation, at premierminister Justin Trudeau og familie er flyttet til en ukendt adresse. Ottawas borgmester forudser, at staten vil bruge vold.

Demonstranterne er især lastbilchauffører, altså »arbejdere«, så derfor har arbejderpartiet taget afstand fra disse patrioter, som de kalder sig selv. Som bekendt er Trudeau overwoke, så han kalder demonstranterne: Anti-black-racists, homofobe, antisemitter, antitrans og meget andet anti. Vi kan af dette lære en ting: Medierne afspejler på ingen måde virkeligheden. De vælger det, som de mener, kan fremme progressive værdier.