Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Det feudalt organiserede og egoistiske Christiania-projekt

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Almengørelsen af Christiania

Peter Nedergaard

Regeringen vil lade opføre almene boliger på jorderne, hvor den såkaldte fristad ved navn Christiania ligger. I ved nok den tidligere kaserne, som en gruppe mennesker via usolidarisk selvtægt har taget fra fællesskabets ejendom. Groft sagt ser positivt på almene boliger på Christiania. Jo flere, jo bedre. Almene boliger er til for alle ansøgere. De forudsætter ikke de samme indspiste regler for at komme ind som på Christiania, hvor det kræver, at man kender nogle, som kender nogle. I det hele taget forstår Groft sagt ikke venstrefløjens årelange forsvar for det feudalt organiserede og egoistiske Christiania-projekt. Eller er indspiste netværk og manglende samfundssind måske, hvad venstrefløjen har at byde på?

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Forbedringshuset

Hans Hauge

Når vi sætter danskere i fængsel, har det ikke noget med hævn at gøre. Det viser al forskning. Statsmagten gør det for at beskytte borgerne mod den dømte; den gør det af hensyn til retsfølelsen, og den gør det for at forbedre tugthusfangen og forberede hende på den svære tid, når hun igen kommer ud i samfundet eller ind i Folketinget. Vi ved, det hjælper med hårde fængselsstraffe. Der er ingen tvivl om, at Inger Støjberg vil få tid til at tænke over sin forbrydelse og angre. I fængslet vil hun modtage kognitiv psykologhjælp. Når hun en dag kommer ud i det fri, kan vi være sikre på, at hun, hvis hun igen bliver minister, altid vil følge loven og ikke folkestemningen. Det vil under alle omstændigheder blive en mere ydmyg tidligere tugthusfange, der slippes ud. Hun vil ikke blive som Olsenbandens leder, der tydeligvis ikke blev bedre af at være fængslet.