Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Det er, som om Magnus Heunickes gestik smitter i disse coronatider

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Heunickes gestik

Hans Hauge

En af de mest fascinerende, men også forstyrrende, foreteelser er Magnus Heunickes gestik eller flittige brug af hænderne i forbindelse med coronapressemøder. Han har en så heftig brug af hænderne, så man skulle tro, at han konkurrerer med døvetolken.

Der er dog ingen sammenhæng mellem Heunickes verbale sprog og hans kropssprog. Hvis det går fremad, fører han begge hænder mod venstre. Det er, som om han har to sprog, der modsiger hinanden. Det er en skam, han ikke kan lære at lægge hænderne på bordet foran. Det værste er dog, at det er, som om det smitter. Flere og flere er begyndt at efterligne Heunickes gestikuleren. Hvorfor bruger de hænderne hele tiden? De udfører ikke håndens arbejde. Og de skal holde hænderne fra kvinderne – især i Socialdemokratiet. Hænderne er arbejdsløse.

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Løndumping

Lars Møller

Alle skriger på arbejdskraft. Denne kan åbenbart ikke fremskaffes her i landet, selvom vi har næsten 100.000 fuldtids langtidsledige. Man kan kun skaffe udenlandsk arbejdskraft, hvis arbejdsgiverne garanterer en mindsteløn på 37.000 kroner om måneden. Et lavere beløb er åbenbart et politisk og fagforeningsmæssigt stort problem, da det efter det oplyste vil medføre social- og løndumping samt sammenbrud for den berømte danske overenskomstmodel.

Groft sagt har svært ved at forstå, at hvis en udenlandsk person får for eksempel 25.000 kroner om måneden for at varetage et job, som en dansk statsborger ikke vil have, medfører det automatisk et mindre samfundsmæssigt sammenbrud. Man skulle tro, at det ville være en fordel for alle at få mere gang i erhvervslivet, få mere hjem i skat og en større samfundskage, men logikken er nok fesen hen over hovedet på Groft sagt.