Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Det er nogle fine venner, Mette Frederiksen har i Israel og Østrig

Jarl Cordua. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Frederiksens fine venner

Jarl Cordua

Det går ikke så godt for statsministerens nære politiske venner i international storpolitik. I marts forsøgte Mette Frederiksen (S) at score politiske point ved at vende EU ryggen og i stedet satse på en indtil videre luftig aftale om produktion af coronavacciner med de to populistiske ledere Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, og Østrigs kansler, Sebastian Kurz. Men nu er Netanyahu på vej til at tabe regeringsmagen og kan se frem til at bruge tiden i den retssag, hvor han står anklaget for korruption. Samtidig står Kurz anklaget for at have løjet for den parlamentariske kommission, der undersøger nepotisme i hans regering. Begge d’herrer er ikke for fine til at undergrave retsstaten med angreb på anklagemyndighed mv. for at være drevet af politiske motiver.

Groft Sagt vil lykønske Mette Frederiksen med de fine venner, hun holder sig, selvom om man nok kan forestille sig ramaskriget fra Mogens Lykketoft, hvis en blå statsminister på lignende vis havde hængt ud med de samme typer.

Bent Blüdnikow. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Enhedslistens Jan E. Jørgensen

Bent Blüdnikow

Enhedslistens – åh nej undskyld, Venstres – Jan E. Jørgensen siger til Berlingske, at han fortryder de 20 procents nedskæring af DR. Det var en »blodrus«, undskylder han sig med, og han forklarer, at mediemastodonten med 3.300 medarbejdere »er meget bedre end sit rygte«.

Denne Groft Sagt-skribent har krympet sig over den generelle ringe nyhedsdækning og den åbenlyse venstreorienterede tilgang under for eksempel debatten om Syriensbørnene og Gaza-krigen. Men det værste var dog DRs »Historien om Danmark«, hvor alle frihedskæmpere var kommunister, og kongen i fire scener læste Politiken og intet andet.

Men for Venstre, der åbenlyst forsøger at vinde vælgere fra de Radikale og Enhedslisten og samtidig få de 3.300 ansatte i DR over på deres side, betyder dette intet. Jan E. Jørgensen kan roligt regne med, at blive inviteret i »Aftenshowet« og hos den kælne Esben Kjær i radioshowet »Bagklog«, der i forvejen befolkes af folk fra de Radikale og Enhedslisten og deres proselytter.