Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Det er en skandale med alle de hvide mennesker i fjernsynet

Årgang Hvid

Christian Marcussen

Nu er den gal igen med de racistiske medier. Familierne i TV 2-programmet Årgang 2020 er simpelthen for hvide, for kristne og for heteroseksuelle. Sådan lyder kritikken fra bl.a. raceideolog og frontperson i Black Lives Matter Danmark, Bwalya Sørensen, i et Facebook-opslag fra 31. januar.

Øv den ny"Årgang 2020" ikke afspejler Danmark. Strictly hvide hetero kristne familier ONLY Tag solbriller på inden du ser det

Faktisk er deltagerne så overvældende og ubehageligt hvide, at Bwalya Sørensen anbefaler solbriller til seerne, så de ikke blændes af deltagernes hvidhed. Det kunne godt lyde lidt racistisk, men så minder Groft sagt om, at man slet ikke kan være racistisk mod hvide mennesker.

TV 2 afviser mangfoldighedskritikken. De har forsøgt at rekruttere bredt til programmet i samarbejde med Mino Danmark, som arbejder for at »styrke minoritetsetniske danskeres muligheder, stemmer og samfundsdeltagelse«. Det kom der ikke noget ud af. Desværre. Så nu er det bare hvide, heteroseksuelle mennesker ligesom flertallet af befolkningen. Øv.

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Urettidig omhu

Peter Nedergaard

Under Instrukskommissionens afhøringer i efteråret om adskillelsen af asylpar i 2016 blev tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen spurgt om, hvorvidt han blev advaret om, at Inger Støjberg havde »meldt hårdere ud, end juraen kunne holde til«. Det benægtede han. Nu viser det sig, at Løkke faktisk blev informeret af sit embedsapparat om, at Inger Støjberg gik længere i adskillelsesinitiativet, end der var juridisk grundlag for. Havde Løkke dengang taget advarslerne alvorligt, kunne han have sat Støjberg på plads for allerede snart fire år siden. Så havde vi alle været dette Støjberg-hurlumhej fattigere og et tocifret millionbeløb rigere, som det koster at gennemføre Rigsretten.