Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Det er efterhånden gammeldags at spørge politikerne, hvor pengene skal komme fra

Politikerne pisser på pengene

Nima Zamani

I et interview søndag aften på TV 2 blev Mette Frederiksen spurgt, hvor alle de tabte penge fra den fortsatte håndhævelse af coronarestriktionerne skulle komme fra. Hun svarede ikke. I stedet gik hun til modangreb på intervieweren ved at kritisere hans spørgsmål som værende »gammeldags«.

Det har vores kære statsminister fuldstændig ret i. Det er et ret uddateret spørgsmål, eftersom 121 milliarder kroner er forsvundet ud af Skat de seneste 17 år. Skiftende regeringer – herunder socialdemokratiske – har således groft sagt pisset milliarder af danskernes skattekroner væk. Selvfølgelig er det således, i hendes optik, gammeldags at spørge, hvor pengene skal komme fra. I politikermunde hænger pengene jo ikke bare på træerne, men også på lavtstående buske.

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

De fire forbandede år

Peter Nedergaard

Snart er præsident Donald Trumps år som præsident passé. Mange ser ud til helst at ville glemme denne periode i amerikanske politik, som var det en lang ond drøm. Groft sagt er betænkelig ved sådan at feje Trump-perioden ind under gulvtæppet. Man må forstå, at Trump ikke kunne sætte ild til det amerikanske samfund, hvis ikke der havde været en masse knastørt og letantændeligt brænde i forvejen.

Trump træder af, men faktorerne, der skabte trumpismen og gav ham over 70 millioner stemmer ved det seneste valg, findes stadig. Der er stadig millioner af amerikanere i arbejderklassen og Udkantsamerika – som i USA ligger midt i landet – der føler sig overset og trådt på. Kun en tåbe frygter ikke disse kræfter, hvis man ikke begynder at kere sig om deres frustrationer.