Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Der er ikke noget, venstreorienterede mennesker elsker mere end magt og penge

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Sådan er marxismen …

Eva Selsing

Den marxistiske bevægelse Black Lives Matter har nogle bjærgsomme ledere. Hvilket ikke er uforståeligt, eftersom at foretagendet har vist sig særdeles lukrativt. En af grundlæggerne, Patrisse Cullors, har købt vidunderlige huse til svimlende summer – senest et i et kridhvidt velhaverkvarter, hvilket hun mødte megen kritik for. En anden ledende person blev arresteret sidste år for at have brugt 200.000 dollar på sig selv – på skræddersyede jakkesæt, et hus og våben. Lyder det ikke bare helt utroligt foreneligt med marxismen?

Det bør selvfølgelig ikke undre. Det handler om magt og penge, fordi der ikke er noget, venstreorienterede mennesker elsker mere end magt og penge. Alle deres teorier handler om magt og penge. Jaja, om hvordan man fordeler det hele mere ligeligt – men sådan ender det jo aldrig. Fordi en ideologi, der er grundlagt i grådighed og misundelse nærer netop dét i mennesker. Velbekomme og teløk’ med moneterne!

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Sharia er ikke etisk, mener Hønge

Hans Hauge

Der findes et »initiative«, der bestyres af Danish Institute for Sport Studies (Idan). Det hedder Play the Game. Idan får ti millioner kroner, og Play the Game får 25 procent af penge, som kommer fra spilleglade småsparere, der bruger penge på lotteri. De lotteriløn-ansatte i Play the Game vil hæve ’den etiske standard’ i sporten. Og for tiden siger de, at de i Qatar ikke er etiske nok. Qatar er ikke civiliseret, sagde folkesocialisten Karsten Hønge. Hvordan mon SF og de fire i Play the Game selv er blevet så etiske, at de kan hæve andres etik er lidt af en gåde. Mener de, at sharia, der er Qatars etik, er værre end »danske værdier«? Og er HH sheik Tamin bin Hamad al-Tani virkelig diktator? Er vestlige værdier langt mere civiliserede end muslimske? Ja, sådan siger SF og Idans etiske dommere.