Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Den, der er enig med ministeren, kan blive statsbetalt spindoktor

Jarl Cordua. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Nye rekorder

Jarl Cordua

Der kan som bekendt ikke spares i det offentlige. Det ses tydeligt i regeringens permanente oprustning i laget af kommunikationschefer, hvor Mette Frederiksen-regeringen slår nye rekorder i ansættelse af papirskubbere, der mandsopdækker ministre og holder emsige journalister for døren, så de ikke spilder regeringens tid med irriterende, kritiske spørgsmål.

Således har 19 ministerier siden seneste valg ansat 27 nye presse- og kommunikationschefer. Jamen, hvad kan det ikke blive til, inden vi runder næste folketingsvalg? Og det hjælper, hvis man også er politisk enig med ministeren. Fra en nu tidligere pressechef i Finansministeriet ved vi, at det er en svær stilling at have, hvis man ikke er socialdemokrat. Heldigvis fylder netop »sossere« godt op i laget af nye kommunikationschefer.

På en frise i vandrehallen på Christiansborg står: Den, der forstår fuglenes sprog, kan blive minister.
De kan male en ny frise med teksten: Den, der er enig med ministeren, kan blive statsbetalt spindoktor.

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Mikrofonholderi

Peter Nedergaard

Lars Løkke Rasmussen: »Jeg laver et politisk mødested.« Medierne labber det i sig og spyer historier ud om denne meddelelse. »Jeg hyrer Jacob Engel-Schmidt.« Medierne labber det i sig og spyer historier ud om denne meddelelse. »Jeg har mange tusind interesserede på mit politiske mødested.« Medierne labber det i sig og spyer historier ud om denne meddelelse. »Jeg kan bekræfte, at der kommer et parti i midten af dansk politik.« Medierne labber det i sig og spyer historier ud om denne meddelelse.« Kun mine værdier gælder i mit parti.« Medierne labber det i sig og spyer historier ud om denne meddelelse. »Mit parti, det er mit«. Medierne labber det i sig og spyer historier ud om denne meddelelse. »Jeg kalder mit parti Moderaterne.« Medierne labber det i sig og spyer historier ud om denne meddelelse.

Groft sagt anbefaler et kursus i kritisk journalistik.