Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Den danske sang er på engelsk

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Den danske sang er på engelsk

Hans Hauge

Der findes nu et Danish Songwriting Academy. Mon de skal uddanne danskere i at skrive sange på engelsk? Eller skal det mon tiltrække amerikanske studerende? En af lærerne hedder »Cutfather«, hvad det så ellers betyder. På akademiets billeder fremgår det, at det nok er en fordel af have strikket tophue på indendørs og tatoveringer, hvis man skal optages. Nu må vi håbe, at de har en detaljeret »code of conduct«, for det er jo bl.a. på den slags akademier, at sexchikane trives. Det lyder fint; det med at det er et akademi. Sangskriverne bliver således akademikere. Og mon man kan få SU for at lære, hvad det i virkeligheden handler om: at skrive popsange, der kan spilles på P3 og alle de andre radiostationer - og måske ende på toppen: Morgen-TV.

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Skandalesemantik

Peter Nedergaard

Groft sagt vil gerne bidrage til, at fænomener får deres rette benævnelse. Vi foreslår derfor følgende begreber anvendt i forbindelse med nyligt stedfundne optrin: At man begyndte nedslagtninger af mink uden lovhjemmel, er en STOR FEJL. At man fortsatte nedslagtningerne velvidnede, at der ingen lovhjemmel var, er en SKANDALE. At man ikke vil anerkende sidstnævnte, er en STOR SKANDALE. Kunne vi ikke blive enige så langt?