Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Den brave Løkke vil lave alting om, men hvorfor først nu?

Søren Pind. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Den brave Løkke

Søren Pind

Den brave Lars Løkke Rasmusen har fundet sin anden ungdom ved at forlade det parti, han har haft hele sin politiske opvækst i – og ført. Nu pludselig skal alting laves om:

Der skal laves en ny narkotikapolitik, man skal ikke længere genere hinanden på tværs af partier (mon ikke Thorning tænker bittersødt tilbage på Løkkes egen ageren i hendes skattesag ...), udlændingepolitiken skal laves om, samarbejdet hen over midten skal trives, Jeppe Kofod fredes – det er jo alt sammen rørende.

Groft Sagt har bare et enkelt spørgsmål: En række af disse forhold var netop årsagen til, at denne pen valgte at forlade politik. Dengang, hvor der kunne gøres noget, ville Løkke ikke. Og ved selvsyn konstaterede Groft Sagt også, at han tværtimod ville noget andet. For eksempel udnævnte og fastholdt han Inger Støjberg som sin udlændingeminister – i tykt og tyndt. Og hun blev trukket af stald når nødvendigt. Man må spørge sig selv, hvorfor alt skal laves om, når man ikke længere kan. Hvorfor skete det ikke, mens man kunne? Svaret ligger lige for.

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Britt Bagers brud

Peter Nedergaard

Britt Bager – valgt til Folketinget for Venstre – er skiftet til Det Konservative Folkeparti. Hun begrunder det bl.a. således på Facebook: »Der er sket meget i mit liv, siden jeg blev opstillet som folketingskandidat for Venstre i september 2013. Jeg er blevet mor til Winston på seks år og Marlon på seks måneder. Sammen med Esben er jeg også blevet husejer. Det er store livsbegivenheder, som naturligt nok har udviklet mig som menneske, og som også har ændret mit syn på flere politiske emner.« Klart. Klart. Mor og husejer = konservativ. Hvis der er kyniske mennesker derude, som tænker, at skiftet skyldes, at mor og husejer Bager nok ville få svært ved at blive valgt næste gang for et halveret Venstre, og at hun får lettere ved at blive valgt for et tredoblet Konservativt Folkeparti, skulle de skamme sig. Det er alene moderen og husejeren, som taler.