Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: De usynlige ofre i spejderbevægelsen

Jarl Cordua. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Usunde præstationer

Jarl Cordua

Vi lever som bekendt i et samfund, hvor man helst ikke må være stolt af at være lidt dygtigere end naboen, for det indebærer en risiko for, at der sidder nogle stakler et sted og ikke føler sig inkluderet.

Ifølge Kristeligt Dagblad er turen nu kommet til de grønne pigespejdere, hvor konsulenter har fået overbevist spejderkorpset om, at det fremmer en »usund præstationskultur«, når spejderuniformer præges af personlige mærker, der viser, hvad man har lært. De grønne pigespejdere har følgelig besluttet at fjerne mærkerne fra uniformerne.

Men duelighedstegnene forsvinder ikke, forsikrer en talsmand for spejderne. I stedet skal duelighedstegnene sys på muleposer eller hænges op på pigeværelserne derhjemme, hvis altså der er plads mellem plakaterne af alle popidolerne. Men er det nok? Det er jo synd for alle dem, der slet ikke får duelighedstegn?

Groft sagt anbefaler, at man får konsulenterne til at regne på antal ofre i medlemskredsen, som ikke kan rumme, at nogen får en udmærkelse.

Socialdemokratisk agitprop

Peter Nedergaard

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Astrid Krag har en gammel bekendt ansat som kommunikationschef i Social- og Indenrigsministeriet. Jens Anton Tingstrøm Klinken, hedder han, og han har i flere omgange arbejdet som frivillig for Astrid Krag i forbindelse med folketingsvalgkampe. Nu betaler Astrid Krag måske tilbage via det velbetalte job.

Som kommunikationschef er Tingstrøm Klinken fastansat i ministeriet og skal i teorien eventuelt også arbejde for en kommende borgerlig minister.

Groft sagt finder det uheldigt, at ministre anvender feudale traditioner om at ansatte venner og bekendte i lukrative jobs. En tradition, som også genfindes i diverse bananrepublikker. Vi foreslår endvidere, at Tingstrøm Klinken af pressen benævnes som, hvad han egentlig er, nemlig agitations- og propagandachef.