Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: De syriske flygtninge ligger skam rekordhøjt – men ikke just i beskæftigelsesstatistikken

Rekorder fra Syrien

Christian Marcussen

Sammenlignet med flygtninge fra andre lande har de syriske flygtninge og deres familier en rekordlav beskæftigelse. Kun flygtninge i kategorien »statsløse« klarer sig dårligere. Det viser en ny analyse fra Danmarks Videnscenter for Integration.

En delvis forklaring menes at være syrernes rekordlave uddannelsesniveau. I 2015 mente »eksperter« ellers, at det var højt­uddannede ingeniører, læger og nano-fysikere, som marcherede på vores motorveje, og at de nok skulle marchere ind på vores arbejdsmarked. Desværre endte køen på motorvejen som en kø på jobcenteret.

Groft sagt synes dog ikke, at det er fair kun at fokusere på de syriske bundrekorder. En ny opgørelse fra Justitsministeriet viser for eksempel, at syriske statsborgere ligger rekordhøjt, når det gælder udlændinge dømt for voldtægt i 2020. Det hører ligesom med til det samlede billede.

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Bedsteste venner

Eva Selsing

P. Skipper fra Enhedslisten har fået nok af strenge kommentarer på de sociale medier. Hun ønskede, som de andre indvandringsglade politikere, glædelig ramadan og fik en mængde vrede svar.

Så fløj hun til tasterne med denne besked: »Nu er jeg helt igennem ked af det. Vi skal passe bedre på hinanden, venner.« Og ved I, hvordan, vi passer allerbedst på hinanden her i Danmark ifølge Skipper og resten af kommunismen? Det gør vi ved at importere en masse dejlig islam, der kan gøre tilværelsen skøn for os alle. Det er jo det, man gør for sine venner, ikke sandt?