Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: De krænkede bliver endnu mere krænket, hvis de onde journalister ringer dem op, mens de står i køen i supermarkedet

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Dobbeltkrænkelse

Eva Selsing

Det er hårdt at være kvinde. Meget hårdere end at være mand, for mænd er rige og magtfulde og har det nemt, allesammen. Tag nu den verserende #metoo-debat, hvor kvinder i medier og politik fortæller om krænkelser, der dækker over alt fra hænder på lår og snusen til hår til reelle overgreb.

Nu viser det sig nemlig, at disse kvinder ikke blot er blevet krænket i fortiden af forskellige mænd. Næh, de må opleve endnu en krænkelse, når journalister ringer og giver dem mulighed for at fortælle om det. Det kan eksempelvis være, at de står i supermarkedet, og der må man altså ikke som journalist ringe og spørge til det. Dumme journalister. Ved de ikke, at der er uskrevne telefontider for den slags? Det var garantrisse også mænd, der ringede på disse krænkende tidspunkter. Old boys network og patriarkatet i arbejde, du.

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Middelklassens diktatur

Peter Nedergaard

Lars Weiss er ny socialdemokratisk overborgmester efter Frank Jensen. Han udtaler i P1, at han har som et af sine mål at undgå, at København bliver et »middelklassens diktatur«. Med det mener han vel, at København skal være en mere klassisk arbejderklasseby.

Groft sagt synes, at synspunktet er interessant. Det må også betyde, at der nu skal skrues op for de proletkult-agtige bevillinger til kulturfremme via Brecht-forestillinger og socialrealisme. Men hov! Hvordan stemmer det nu overens med kulturminister Joy Mogensen, som gerne vil have flere musicals på Det kongelige Teater? Musicals, der er middelklassekultur par excellence, og som med »Cats« og lignende er så langt fra arbejderklassekultur, som tænkes kan. Måske skal Weiss og Mogensen lige have en snak om, hvad Socialdemokratiets politik egentlig er.