Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Danske nationalkonservatives kærlighed til den homofobiske Viktor Orbán

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk kærlighed til Orbán

Nima Zamani

I demokratiske Danmark har vi en række nationalkonservative politikere og meningsdannere, der tager demokratiet så meget for givet, at de har udstyret sig med en kærlighed til Ungarn og Victor Orbán. Disse konservative tæller blandt andre typer som Kasper Støvring, der på daglig basis misunder Ungarns flygtningepolitik, der udelukkende kan lade sig gøre, fordi Orbán direkte skider på basale menneskerettigheder.

Jeg skriver i øvrigt ikke, at eksempelvis Kasper Støvring er homofobisk, blot fordi han elsker homofobiske Orbán, men sympatiserer man med en leder, der opfører sig som en diktator, ja, så får man ofte homohad med i pakken. Forleden valgte Støvring da også side, da han – baseret på en fodboldkamp – kom frem til den konklusion, at det ungarske folk har et stærkere sammenhold end det tyske.

Nu kan et øjebliksbillede fra en fodboldkamp ikke give et totalbillede af den slags, men følger man alligevel Støvrings elendige og ulogiske argumentation, kan man kun give ham ret i, at nationalekstremister ofte har et stærkere sammenhold end moderate.

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

De danskeste danske

Eva Selsing

Skoleelever fra såkaldt »udsatte boligområder«, altså børn fra den islamiske parallelkultur, risikerer at skulle gå et skoleår om. De skal bestå en sprogtest, og hvis ikke de gør det, kan de blive sat til at gå om. Parallelsamfundets aktivister er forventeligt meget vrede – det er »nedværdigende«!

Det passer dog ikke helt med, hvad venstrefløjen og solstrålehistoriemedierne har fortalt os om de islamiske børn. Vi har fået tudet ørerne fulde med, at de er nøjagtigt lige så danske som Jonas og Amalie. Men hvis de er så danske, hvorfor taler de så ikke tilstrækkeligt med dansk til at bestå en alderstilpasset test? Ja, hvilket sprog mon de så taler? Den slags ubekvemme spørgsmål er der heldigvis ikke nogen med en mikrofon, der stiller. Men det gør dem jo ikke mindre relevante.