Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Danseskoler må simpelthen forbydes efter den radikale nedsmeltning

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Forbyd danseskoler

Peter Nedergaard

Martin Lidegaard blev efter sigende ikke valgt som ny radikal leder efter Morten Østergaard, selv om flertallet var for den centrumorienterede politiske linje, som han står for. Årsagen var, at han havde danset vel tæt med en kvinde til en radikal fest. Det var vist nok Sofie Carsten Nielsen, som smed den bemærkning ud i lokalet på et strategisk velvalgt tidspunkt.

Groft sagt mener, at det må få konsekvenser, hvis danseri fremover bliver diskvalificerende for at varetage lederposter. Danseskoler må simpelthen forbydes. Her danser mindreårige drenge og piger tæt med hinanden. »Quick, quick, slow og hold så stramt om din partner. Stramt, siger jeg.« Tænk, hvis det kom frem 30 år efter.

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Syndere i efterårssol

Hans Hauge

Præsterne var indtil begyndelsen af 1960erne imod synd, men de prædikede også syndernes forladelse. Sex uden for ægteskabet var synd. Dans var synd. Alkohol var synd. Efterhånden begyndte præsterne selv at synde, danse og drikke. Da kirken var renset for synd, eksploderede den uden for kirken. Der er nu syndere overalt. En mand på 34 år elskede med en ung kvinde. Utilgivelig synd. En mand har bandet, dvs. sagte frække ting. Utilgivelig synd. En mand har danset for tæt med en kvinde. Mulighed for tilgivelse. Der er nu oprettet skriftestole på de fleste arbejdspladser. Der kan synderne gå ind og sige undskyld og tænde et lys. Og vi har slet ikke nævnt flysyndere, der besøger syndens hule Kastrup, hvor de synder foran pølsevognen, Kødets Lyst.