Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Danmark er endnu et skridt nærmere ankerismen

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Ind i Ankers skygge?

Peter Nedergaard

For nylig udtalte Mette Frederiksen, da hun blev afkrævet svar på, hvor pengene skulle komme fra til den forøgede gældsætning under coronakrisen: »Det er en lidt gammeldags måde at se det på. Jeg mener, at vi i Danmark har mulighed for at investere os ud af krisen«. Det har medført en frygt i mange kredse for, at Mette Frederiksen var ved at føre dansk finanspolitik tilbage mod den afgrund, som det ellers har været økonomisk ansvarlige socialdemokratiske politikeres mål at komme væk fra siden 1982. Frygten er yderligere blevet bestyrket af, at Mette Frederiksen på så mange andre områder har lagt sig tæt op ad Anker Jørgensens arbejderistiske linje. Er endnu et skridt nu taget mod ankerismen, som fik så fatale følger for hele det danske samfund?

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Postmoderne Politiken

Hans Hauge

Postmodernismen lever i bedste velgående. Hvis man gerne vil vide, hvordan den ser ud i praksis, skal man for en gangs skyld læse Politiken. Den avis praktiserer postmodernismen. Postmodernisme er ligestillingen af finkultur og massekultur, af højkultur og lavkultur, af pop og kunst. Populært beskrevet med, at alt er lige gyldigt. I én udgave af avisen får vi en begavet artikel om den svenske dramatiker Lars Norén, der døde forleden. I næste udgave af samme avis kan man læse en ligegyldig artikel om en poppige fra en landsby nær Randers, der bliver »Danmarks næste superstjerne«, og som har udgivet et »album«, der hedder »The Game«. Hun hedder Dopha og er iført sin fars »mørkeblå Kansas-jakke«. Norén eller Dopha? Det er ét fedt, for de er begge fede.