Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Christian Rabjerg Madsen i drømmeland

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Christian i drømmeland

Lars Møller

Over en bred kam kritiseres regeringen for at modarbejde den demokratiske samtale. Ministrene stiller gerne op til hyggeprogrammer, svømmer rundt eller taler med sæler, men de stiller ikke op for at forsvare noget. Der findes stort set ingen eksempler på at regeringens ministre stiller sig op og besvarer kritiske spørgsmål fra pressen.

Denne opfattelse kan politisk ordfører Christian Rabjerg Madsen (S) overhovedet ikke genkende. Man har taget nogle enkelte situationer og blæst dem helt ud af proportioner. Groft sagt må tilslutte sig Christians opfattelse. Når man først går gennem magtspejlet, oplever man tingene helt anderledes end tilskuerne, og når man befinder sig i dette drømmeland, tror man, at man befinder sig i virkeligheden. Christian tror altså selv på det, han siger, hvorfor han ikke bør kritiseres.

Bent Blüdnikow. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

En kætter på bålet

Bent Blüdnikow

Marianne Stidsen er vor tids kætter. Med frækhed og stort mod har hun kritiseret den intellektuelle herskende venstrefløj og blandt andet #metoo-bevægelsen. Derfor udvandrede krænkede skønånder fra Det danske Akademi, for de ville ikke være i stue med hende.

Nu fører venstrefløjsaviserne Information og Politiken kampagne mod hende for en påstået plagiatsag. Denne Groft Sagt-skribent og anmelder er noget af en ekspert i de sager. Jeg dokumenterede i 2004, at journalisten Frank Esmann havde planket en amerikansk biografi om Henry Kissinger til sin egen bog om Kissinger. Anklagen mod Marianne Stidsen er tynd. Hun har opgivet sin kilde, hvad Esmann aldrig gjorde.

Sagen viser noget om lille Danmark. Er du en kætter, der siger den herskende intellektuelle venstrefløj imod, så smides du på bålet som en anden heks. Borgerlige medier burde skrive om, hvordan meningstyranniet udøver deres magt over kættere.