Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Boris Johnson har ret – titalssystemet er en historisk fejltagelse

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det VAR bedre i gamle dage

Peter Nedergaard

Boris Johnson vil genindføre det britiske imperiale målesystem. Siden 2000 har man ellers i Storbritannien på grund af en EU-regulering været pålagt også at anvende det dybt føderalistiske målesystem. Det med gram, kilogram, meter og kilometer.

Den slags overgreb skal være slut nu. Storbritannien skal tilbage til yard (0,91 meter) og ounce (28,4 gram). Groft sagt er enig. Titalssystemet er en historisk fejltagelse. Vi foreslår mere ad den vej. Pundet bør igen bestå af 20 shillings eller 240 pennies, som det var fra 1066 og ind til 1971. Britiske hilsner kunne også godt trænge til en tilbagedatering. Hvad med det middelalderlige britiske »hail« i stedet for »hi« eller »hello«?

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Socialistisk opsplitning

Lars Møller

Groft sagt satser på, at venstrefløjen vender tilbage til tilstanden i de gode gamle dage. Dengang fandtes i frøers mængde af fraktioner, der alle mente noget andet end de andre. Det eneste de kunne enes om, var at bekæmpe NATO, EU, imperialismen og USA – ikke nødvendigvis i nævnte rækkefølge.

Enhedslisten har for nylig afholdt årsmøde i Hafnia-hallen i København, og her har enhedssocialisterne højst overraskende erklæret sig som tilhængere af både NATO, EU og dansk forsvar. Det ender vel med et forslag om at kalde hæren for den danske folkearmé. Heldigvis var afstemningen lige afsluttet, før de rigtige socialister begyndte at diskutere indholdet af, hvad der netop var vedtaget.

Groft sagt krydser finger for en opsplitning mellem de sande og de falske socialister – som i gamle dage.