Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Bliver næste sæson af Borgen flere overfladiskheder og letkøbte politiske kandestøberier?

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Borger Borgen for kvalitet?

Peter Nedergaard

Nu skal serien Borgen have en ny omgang. Vi skal så nok belemres med, at den Radikale Birgitte Nyborg med alle de rigtige meninger og hjertet på rette sted styrer landet i modsætning til de magtbegærlige politikere i Socialdemokratiet og Venstre/Konservative og de decideret usympatiske i Dansk Folkeparti. Styringen af landet vil desforuden mestendels foregå i et samspil mellem spindoktoren og statsminister Nyborg.

Manuskriptforfatter Adam Price er vist dygtig til at koge madretter sammen, men Groft sagt frygter alvorligt for endnu en omgang overfladiskheder og letkøbte politiske kandestøberier i den nye sammenkogte serie-ret kaldet Borgen.

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Nej til skimmelsvamp

Hans Hauge

Og statsministeren holdt en typisk dansk folkekirkeprædiken 1. maj. Den havde alle de patetiske ingredienser – samfundssind, du er ikke alene, solidaritet osv. – og alle formaningerne. Hvorfor var det en prædiken? Det var den ikke, fordi statsministeren efterlignede prædikener, men fordi danske folkekirkeprædikener efterligner statsministeren med den forskel, at præsterne til sidst lige tilføjer Jesus og siger amen.

Præsterne prædiker ikke. De er politikere. Da ministerens »prædiken« var næsten færdig, kom hun til den store og alvorlige krise: Klimakrisen. Den vil regeringen nu tage fat på. Hvad skal der ske? Skimmelsvamp skal udryddes. Sådan redder vi verden i Danmark.