Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Bare fordi man har født nogen, skal man ikke tilsidesætte alt for dem, vel?

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Glem børnene

Eva Selsing

Åh, børn er så reaktionære og småborgerlige! Med deres krav og forventninger og man skal hele tiden være der og kan ikke leve frit, som man faktisk har RET til. Men ved I, hvad der er endnu værre? Samfundets forventninger til mødre – eller, som vi er begyndt at kalde det, »personer, der har født« – om at gå op i deres afkom.

Tabuer er til for at blive brudt, og derfor græd vi også af glæde, da den modige influencer og kvindesagsaktivist Ditte Julie, kendt fra tv, indrømmede, at hun ikke havde savnet sine to små børn under en flere uger lang bådferie. Som det så henrivende hed: »Det handlede om, at jeg skulle få det meste ud af denne her oplevelse, så savnet fyldte faktisk ikke særligt meget.« Jaaa, girl! Bare fordi man har født nogen, er det jo ikke ensbetydende med, at man skal tilsidesætte alt for dem, vel? Vi skriver trods alt 2021.

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Skagenklithærværk

Hans Hauge

En forretningsmand fra Aalborg og en anden mand kan komme i fængslet i Hjørring, fordi de har fjernet en klit, dvs. en bunke sand i Skagen. Den socialdemokratiske Frederikshavn-borgmester anklagede den rige mand for at have gjort det for at få en bedre udsigt fra sit sommerhus, hvad han ikke har fået. Det er en skam, at forretningsmanden ikke kommer fra Kunsten. Han kunne i så fald have sagt, at der er tale om kunst: »Land Art«.

Hvorfor er den klit hellig? Jo, fordi naturen efterligner kunsten. Først invaderede københavnske malere Skagen og malede klitter, som invaderende københavnske turister derefter kan se billeder af på museet. Og de vil også gerne se den originale klit. Nu er de to mænd i kløerne på både sure kunstelskere og vrede socialdemokrater. I Hirtshals må man godt fjerne sandbunker, for der har aldrig været malere.