Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: At stole på Putin og Lavrov er som at stole på Hitler og Ribbentrop

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Underkast dig

Lars Møller

Når en voldsmand eller fanatiker giver dig et ultimatum, underkast dig eller dø, bør man erindre, at der altid findes en tredje mulighed. Den demonstreres netop af de tapre ukrainere, der nægtede at underkaste sig og svarede voldsmanden den tredje mulighed. Hvis du giver mig disse valg, risikerer du selv at dø. Vi skal åbenbart tilbage til gamle dage for at mindes de mulige alternativer, når banditter forsøger at opstille vores muligheder. Hellere død end rød var et gangbart slogan under Den Kolde Krig, og der er vi desværre på vej til i en fart. Groft sagt mener, at det at stole på Putin eller hans udenrigsminister svarer nogenlunde til at stole på Hitler og Ribbentrop i sin tid. Historien har vist, at det var en dårlig idé.

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Operation er krig

Hans Hauge

Mange har ment, at det er noget underligt noget, at Putin kalder det en »special (militær) operation« i Ukraine, hvor de kæmper mod UASOF, som er de ukrainske special operations enheder. Vi siger tingene, som de er. Vi siger Putins krig i Ukraine eller endog Europa. Og mens special operationen foregår, skal vi stemme om forsvarsforbehold. Vi skal sige ja til, at Danmark kan deltage i … ja, i hvad? I EUs militære operationer. Gad dog vide, hvorfor det ikke er EUs krige, vi skal sige ja til at få lov til at deltage i.