Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Alt må tegnes i Politiken – bare ikke Muhammed

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politikens ikke-Muhammedtegner

Christian Marcussen

Den sidste måneds tid har Politiken ledt efter en tegner til deres nye tegneseriestribe. Oplægget var følgende: »Politikens næste stribe skal være aktuel, pointebåret, møgbeskidt, magtkritisk […] Den skal turde angribe alt fra kernefamiliens trummerum over Svend Brinkmanns forfatterskab til Politiken selv. Vi belønner det modige og håber på forskrækkelser …«

Der er dog grænser for både mod og håbet om forskrækkelse. Den grænse går naturligvis ved profeten Muhammed, som avisen eksplicit nævner som eneste undtagelse: »Politiken søger en visuelt kreativ, fortællende, flabet (gerne ikke-Muhammed-tegnende) sjæl …«

Nu har Politiken fundet en sådan sjæl. Det bliver den dygtige Stine Spedsbjerg, som fremover kan angribe og gøre grin med (næsten) alt.

Groft sagt ønsker et stort tillykke til Politikens nye ikke-Muhammedtegner.

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Rådgivning

Lars Møller

Groft sagt vil godt tilbyde lidt kortfattet strategisk hjælp til sygeplejerskerne næste gang, de går i konflikt. Kend og forstå rammen. I befinder jer på niveau med folkeskolelærere, politibetjente og jordemødre. Forstå systemet. Under en overenskomstforhandling kan man enten købe højere basisløn eller højere tillæg. Hvis man har satset på tillæg i mange år, og derfor sammenlagt har en pæn løn, vil et krav om en høj stigning i basislønnen kun kunne ske på andres bekostning. Det gavner ikke solidariteten. Hvis regeringen skulle finde en pose penge, hvorfor skulle de andre så ikke også have? Formuler et klart krav, ikke spredehaglsmål. Kvindefag, ligeberettigelse, flere i arbejde og mere i løn.

Sygeplejersker er værdsatte og gør et stort arbejde, men er skolelærere, politibetjente og jordemødre ikke det?