Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Ak, kunne vi da bare blive så dygtige til ligestilling som Rwanda og Namibia

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rwanda og ligestillingen

Christian Marcussen

Hvert år udkommer World Economic Forum med en rapport, som rangerer verdens lande efter, hvor ligestillede de er. I år ligger Danmark på en 29.-plads bag ligestillingsfyrtårne som Namibia, Serbien, Filippinerne og ikke mindst Rwanda, som får en flot 7.-plads.

Rapporten er blevet kaldt meningsløs, bl.a. fordi elendige lande kan rangere højt på listen, så længe kvinder og mænd har det lige dårligt. Trods dette bruges rapporten selvfølgelig flittigt af feministiske meningsdannere som Stine Bosse til at banke Danmark oven i hovedet med.

Nuvel. Men så kan Groft sagt glæde Stine Bosse med, at Rwanda – verdens 7. mest ligestillede land – netop har budt sig til som muligt dansk asylland. Det vil sige, at fremtidens asylansøgere i Danmark måske skal bo i Rwanda og ikke Danmark, hvis de får godkendt deres asyl. Det må Bosse kunne bakke op om. For kvindernes og ligestillingens skyld.

Bent Blüdnikow. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Hetzen mod Khader

Bent Blüdnikow

Naser Khader havde livvagter og var udsat for en ondskabsfuld kampagne i årevis. En af dem, der bagvaskede ham, var juristen Tarek Ziad Hussein, der skrev en artikel i Politiken i 2014, hvor han skrev, at Khader ikke kunne være mellemøstekspert i medierne, da han i USA arbejdede for en tænketank, der ifølge Tarek Ziad Hussein var styret af zionister. Socialdemokraten Lars Aslan Rasmussen skriver på Facebook, at det at være zionist i islamisters øjne er på linje med at brænde koraner af: »Det vidste Tarek Hussein godt, og derfor var det, han gjorde, i den grad med til at bringe Naser Khaders liv yderligere i fare.«

Denne Groft sagt-skribent mener, at Khader ikke skulle have gået til Tarek Ziad Husseins arbejdsgiver, men det er klart, at Naser Khader har været udsat for en koordineret kampagne, og at hans liv utvivlsomt har været i fare. Måske skulle medierne skrive om det og ikke kun overlade det til en hædersmand som Lars Aslan Rasmussen.