Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

fr 17-06-2016 16:35

Udsultet bureaukrati

Embedsmænd og kommunalpolitikere er nogle af de mest aktive deltagere på det såkaldte »Folkemøde« på Bornholm. Hvert år koster den store fest for bureaukrat-eliten mange millioner kroner, betalt af de danske skatteydere.

En hjemmeside ved navn journalista.dk har kortlagt en lille del af forbruget. I 2015 brugte Region Hovedstaden f.eks. 602.000 kroner eksklusiv moms på regionens deltagelse. I beløbet indgik både lejen af et helt badehotel til 97.000 kroner samt 3.000 muleposer med regionens logo til uddeling blandt andre bureaukrater.

Region Midtjylland kunne også være med. Ved Folkemødet sidste år bestod regionens delegation af i alt 52 deltagere, som blev sendt over til Bornholm i et chartret fly. Den samlede regning blev på 375.000 kroner.

Og således ved vi nu, at det er umuligt at spare i den offentlige sektor, og samtidig kan vi nok engang konstatere, hvordan skiftende regeringer har udsultet de stakkels mennesker i det kommunale selvstyre. Det er derfor, de drager til Bornholm for at klage deres nød. Det koster penge, og derfor bliver udgifterne til årets Folkemøde utvivlsomt højere, bare vent./Edith Thingstrup