Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Grænser for viden

Claes Kastholm Hansen
Læs mere
Fold sammen

I Weekendavisen har chefredaktør Anne Knudsen skrevet en vred leder mod Venstres idé om, at museerne skal have lov til at sælge ud af deres samlinger. Ideen støttes af de Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti og viser, at det fundament, som de borgerlige partier står på, er hult.

Anne Knudsen konstaterer, at dagens politikeres forestilling om viden er mærkværdigt indskrænket. De tror, at der kun findes en begrænset mængde viden, og at vi allerede har den. Men det skal man ifølge Groft sagt ikke undre sig over. Den moderne politikerkarakter er jo frugten af et samleje mellem de politiske ungdomsorganisationer, der lever af en illusion om, at de har opfundet verden, og et pseudoakademisk uddannelsessystem, der bygger på den forestilling, at bare man kan sætte navn på noget, ved man alt om det.