Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Grænseløse poder

Vi lever i de sidste tider. Krænkelsesideologerne er alle vegne med deres gammelkonegråd over alt lige fra kønskvoter til brugen af ordet »indvandrer«. Men andre brancher kan også: Senest er det gået ud over lærerne.

I dag diskuteres det nemlig, om det er ok, at en lærer giver en elev et knus. Det er utvivlsomt en glidebane til noget rigtig slemt. Et klap på skulderen kunne være tegn på pædofili – og et kram; ja, det er faktisk nærmest en voldtægt, er det ikke?

Lærerformand Anders Bondo fortæller, at en lærer i dag risikerer at miste sit job, hvis han skiller to elever ad, der er oppe at slås, med fysisk magt. Det skal nok passe – vi kan høre de forargede forældres hvin, bare nogen vover at sige »nej« til deres grænseløse poder.

Man kan få det indtryk, at visse mor/far-typer simpelthen sidder klar derhjemme ved telefonen, helt forhåndsopkørte og klar til kamp mod krænkerne i alle disses profane skikkelser. En garde, derude!