Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Grænseløs kliché

Eva Selsing
Læs mere
Fold sammen

Jeg vidste det ikke før. Men der findes en fjernsynsdame, der hedder Dorthe Høeg Brask. Dorthe er så crazy, at hun engang imellem rejser væk fra det hele i flere uger. Allerede her lærer vi, at Dorthe ikke er som vi andre ensrettede, bedøvede konsumdyr (der aldrig har brug for at komme lidt ud i verden). Ja, Dorthe er unik. [junik], faktisk. Som det hedder i et nyligt interview: »Jeg har noget vildskab i mig, hvor jeg får lyst til at overskride grænser, andres og mine egne, og bare være hamrende ligeglad med, hvad der tænkes om min opførsel.«

Hvis De nu synes, at det lyder som enhver anden ubærligt infantil 68er (eller barn deraf), så er De helt galt afmarcheret. Dorthe understreger nemlig, at det er for at slippe for klichéerne, at hun rejser: Turene skal hjælpe hende til at huske, at »mennesker er sammensatte og komplekse individer og ikke flade, endimensionelle skabelon-karakterer med en forside og en bagside«.

Og så har vi vist også fuld plade i kliché-bingo. For de næste 20 år.