Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Giv hjemløse samme hjælp som Syrien-jihadister - for der er vel ikke diskrimination i Aarhus Kommune, vel?

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Exitprogrammer for alle!

Peter Nedergaard

Aarhus Kommune har iværksat et omfattende og dyrt exitprogram, som tager sig af hjemvendte Syrien-jihadister. Med skræddersyet social indsats, sikring af uddannelsespladser og arbejde. 17 af 20 af krigerne har takket ja til kommunens program.

Groft sagt mener, at succesen bør følges op. Vi foreslår derfor tilsvarende exitprogrammer for kommunens hjemløse. De bør tillige sikres en exit fra det hårde liv på gaden gennem boliger og jobs. Ligeledes kunne vi godt unde enlige mødre på langvarig kontanthjælp et tilbud om exit fra deres håbløse situation via uddannelsespladser og et målrettet tilbud om beskæftigelse.

Vi går ud fra, at kommunen også tager fat på disse gruppers exit. For der er vel ikke diskrimination i Aarhus Kommune således, at det kun er dem, der har været en tur omkring Syrien og begået uhyrligheder, der får hjælp, vel?

Hvor blev konspirationen af?

Bent Blüdnikow

Bent Blüdnikow. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Alle venter på Muellers undersøgelse. Det er Mueller, der skal undersøge, om Trump havde en konspiration kørende med Putin om at vinde valget. Mueller har rejst en række tiltaler og fået folk dømt, men ikke for noget, som havde at gøre med nogen konspiration. Tvivlen melder sig nu, om konspirationen nogensinde kommer for dagen.

Trumps advokat, Michael Cohen, der nu synger, havde intet at sige om denne konspiration. Og inde i borgerlige rækker, der før valget af Trump tilsluttede sig Never Trump-bevægelsen, er der nu alvorlig tvivl. Jonah Goldberg, en benhård anti-trumpist, skriver det i magasinet National Review: »Når man ser bort fra hele dramaet, har Mueller ikke rejst en eneste tiltale baseret på kernespørgsmålet om, hvorvidt Donald Trump konspirerede med Rusland.«

Vi siger det her og nu, så danske journalister, der hver dag skriver skandalehistorier om Trump, ikke bliver alt for skuffede: Trump vil ikke blive sigtet og vil blive siddende.

Ungdommen må vige for kapitalen

Niels Jespersen

Niels Jespersen. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

»Nej til ungdomsboliger på Ydre Nørrebro« lyder som noget en rigtig ond kapitalist kunne finde på at sige, men budskabet kommer fra Nørrebro Lokaludvalg der modsætter sig, at en nedlagt islamistisk privatskole omdannes til ungdomsboliger.

Lokaludvalget bakkes op af Enhedslistens teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen der mener, at »det vigtigt at holde fast i muligheden for at drive små erhverv på Nørrebro, så vi ikke skubber arbejdspladserne ud af byen.«

Så har Groft Sagt set det med. En Ø-politiker der modsætter sig ungdomsboliger af hensyn til erhvervslivet. Men overrasket er vi ikke. Det viser blot, at der ikke er nogen undskyldning som venstrefløjen ikke vil benytte for at modsætte sig nybyggeri i København.