Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Giv det ti år, så kræver Venstre, at vi brænder Højskolesangbogen

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Borgerlig AFA?

Eva Selsing

De har måske fulgt med i den live-filmatisering af Zombie-apokalypsen, vi alle er statister i for tiden? Hvis ja, har De nok også bemærket, at sammenrendet af venstreekstreme under dække af politidrabet på en sort mand er begyndt at save hoveder af og overmale historiske monumenter Occidenten rundt. I USA er mange store byer ramt, og i Norge diskuterer man i ramme alvor, om Holbergmonumenter skal fjernes.

Det vilde er ikke, at der er ekstremister, som hader vores civilisation. Nej, det utrolige er manglen på borgerlig modstand. Og det helt tossede er, at vi endda nok kan forvente, at den knuste borgerlighed langsomt vil begynde at overtage hærværkernes jargon. Sådan er det gået med den værdiliberale borgerlighed lige siden ’68. Giv det ti år, så kræver Venstre, at vi brænder Højskolesangbogen på grund af det med den unge, blonde pige.

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Bibelen i hånden

Hans Hauge

Hvad mon en Politiken-læser tænker, når hun ser Donald Trump stå med en bibel i hånden? Hun tænker nok, at det er latterligt. Hvad mon hun tænker, når hun i Politiken ser George Floyd stå på helt samme måde med en bibel i hånden? Mon hun tænker: De to ligner hinanden og har samme tro?

Nej, hun synes det er sødt, at den sorte står med en rødbrun Bibel. Det er deres kultur, tænker hun. Hvorfor har de en bibel i hånden? Fordi Trump og Floyd ikke er grundtvigianere. Vi har lært af Grundtvig, at Bibelen skal ligge på alteret, og den skal vi ikke rende rundt med. Det er kun fromme frikirkekristne, der gør som Trump og Floyd. De stakkels amerikanere har ikke en folkekirke. De er nødt til selv at have Bibelen i hånden.