Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Gennemsigtighed i kongehuset og på Ekstra Bladet

Jarl Cordua. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

For lidt til Verbier

Jarl Cordua

Som bekendt er det sæson for alvorlige knæskader og brækkede kraveben, når danske skientusiaster drager op i de alpinske bjerge for siden at mærke suset, når det går hastigt ned ad pisterne. Naturligvis er det den danske tronfølger-familie beskåret at bruge en måned – eller tre – på disse sysler, mens Kronprinsen går til vigtige nærtliggende møder i Den Internationale Komité. I rette tid har han også sørget for eget logi i form af en skihytte, der kan rumme den store familie, i den mondæne schweiziske by Verbier.

I spørgsmålet om skihyttens finansiering er Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen, som så ofte før når det gælder de kongeliges økonomi, gået forrest i kravet om åbenhed. Groft sagt bemærker dog, at selvsamme chefredaktør, når det gælder åbenhed om sin egen gage, klapper i som en østers. Forleden afslørede Madsen dog, at den ikke rækker til huskøb i Verbier.

Groft sagt bemærker, at det vist ligner en opgave for netop Ekstra Bladet at teste troværdigheden af det udsagn.

Spar dog op

Lars Møller

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Det går godt med betalingsbalancen, milliarderne ruller ind på kontoen, og vi tjener mere end vi bruger. Ifølge cheføkonom i Dansk Erhverv, Tore Stramer, er dette dog ikke så godt som det lyder. Han mener, at danskerne skal bruge flere penge for at hjælpe i en tid, hvor eksporten begynder at have problemer. Det virker typisk dansk. Når der er penge på kontoen, så gælder det bare om at bruge løs.

Som jysk repræsentant for sund fornuft må Groft sagt henlede opmærksomheden på en anden mulighed. Man kunne spare op, så vi havde lidt på kistebunden til dårligere tider. I mindre skala lidt som vores norske brødre, der har samlet en formue i deres oliefond. Det vil formentlig være politisk ukorrekt at kalde det en flæske- eller smørfond, men det er da en idé