Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Gammel Venstre-kærlighed ruster aldrig

Jarl Cordua. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Gammel kærlighed

Jarl Cordua

De Konservatives fremgang i byerne under kommunalvalget skete mange steder på Venstres bekostning. Dog ikke i København, hvor V – efter fintællingen – holdt skansen med fem mandater og en borgmesterpost. Det imponerer dog ikke Venstres tidligere borgmester, Pia Allerslev, der tilbage i 2016 led et forsmædeligt nederlag på et opstillingsmøde til sin efterfølger Cecilia Lonning-Skovgaard på 142 stemmer mod 55 om at blive Venstres spidskandidat.

De forgangne år har imidlertid ikke formildet Allerslev, der i Berlingske er meget kritisk over for sin banemands indsats, som hun betegner som uacceptabel og ikke imponerende, hvor kandidaten tilmed hverken var tilstrækkelig markant eller synlig. Ak! Gammel kærlighed ruster ikke!

Groft sagt funderer, at det i grunden er mærkeligt, at Venstre-folkene i København alligevel foretrak Lonning-Skovgaard, når de i stedet kunne have fortsat den gyldne tid under Allerslev. Faktisk er det trist, at vi aldrig får at vide, hvor meget bedre hun kunne have gjort det.

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Ej tie, men courage udi ordet

Peter Nedergaard

Ekstra Bladet har i 57 år haft sloganet »Tør, hvor andre tier«. Det planlægger man nu at erstatte med sloganet »Når ingen andre tør«. Skiftet skyldes ifølge ansvarshavende chefredaktør, Henrik Qvortrup, at avisen vil finde tilbage til de klassiske Ekstra Bladet-dyder. Det skal dog være i en udgave, der passer til 2021.

»Vi vil tale et sprog, vores læsere forstår, og vi vil påtale elitens nonsens og dens årsager.« Hvad betyder det? Tror den gode chefredaktør ikke, at læserne forstår, hvad det vil sige »at tie«? Tror chefredaktøren endvidere, at læserne af Ekstra Bladet er dumme?

Groft sagt vil gerne her i ellevte time foreslå et andet og nyt slogan, der i stedet taler op til læserne, og som ikke genspejler magthavernes tendens til sproglig forfladigelse: Vi foreslår med andre ord et ægte antimagthaverslogan: »Ej tie, men courage udi ordet«.