Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Gad vide om Jesper Petersen kunne blive informationsminister i Irak?

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Komiske Jesper

Peter Nedergaard

Med den nye regering er langt de fleste ansættelser af chefer i ministeriernes pressetjenester sket med personer, der enten er meget tætte på Socialdemokratiet eller på den socialdemokratiske minister. Det er meget usædvanligt i et land, som bryster sig med ikke at anvende politiske ansættelser som i diverse bananrepublikker.

Alligevel melder Socialdemokratiets politiske ordfører, Jesper Petersen, gang på gang ud, at der ikke er noget at komme efter. Departementscheferne har nemlig godkendt ansættelserne (ja, kunne de andet?)

Departementscheferne har også sagt god for, at det hele er foregået efter bogen (ja, hvad skulle de ellers sige?) Mens bomberne regner ned over Bagdad bag Jesper Petersen, fortæller han med påtaget indignation, at alt er roligt.

Churchill

Eva Selsing

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Og så oprandt dagen, hvor partihopper par excellence, Simon Emil Ammitzbøll-Bille, og arving til campingpladsen Jambo i Nordjylland, Christina Egelund, startede et nyt parti. Det hedder »Fremad«, og indikerer vistnok, at de to politikere overhovedet ikke vil tilbage.

Tilbage og i går og gamle ting er dumt – fremtiden er det nye, fornemmer man, og les philosophes Ammitzbøl & Egelund har jo så evig ret. Fremad er, øh, vejen frem.

Men hvad så med alle de partiskift, Simon Emil? Jo, »jeg har valgt Churchill-linjen, der hedder, at det er bedre at skifte parti end at skifte politik« svarer han prompte. Salig Churchill ville skam give ham ret: »Succes består i at gå fra fiasko til fiasko uden at tabe begejstringen.«