Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Fyr alle skuespillere

25DEBEdith-Thingstrup-09503.jpg
Edith Thingstrup Fold sammen
Læs mere

Mandlige skuespillere tjener i gennemsnit 41 pct. mere før skat end kvinderne, skriver dr.dk. »Jeg kan ikke understrege nok, hvor grotesk jeg synes, det er, at der ikke er lige løn for overordnet set lige arbejde,« siger Katja Holm, formand for Danske Skuespillerforbund. Hun forklarer, at der er flere roller til mændene, og flere kvinder konkurrerer om hver enkelt rolle.

Øh, bøh, kan man så kalde det lige arbejde, hvis mændene arbejder mere, fordi de har flere roller? Betyder det, at man først får lige løn for lige arbejde, når man har sat kvoter på, at der skal være lige mange mande- og kvinderoller og lige mange skuespillere af hvert enkelt køn? Eller skal kvinderne påtage sig rollerne som Romeo i en u-kønnet fremtid?

Groft sagt foreslår, at man fyrer alle skuespillere og erstatter dem med animerede figurer. Det er lettere. Hverken Askepot eller prinsen kræver mere i løn.