Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Frikadellens frelse?

Frikadellerne glæder sig for tiden. Fokus er flyttet væk fra dem og hen på deres konkurrenter: Bøfferne. Den danske bøf som vi husker den med brun sovs og rødbeder. Det er som bekendt Etisk Råds nye kampagne mod koen. Den udleder metan, den store ko. Oksekødsfjendens talsmand er den med fine tatoveringer smykkede vegetar: cand.theol. Mickey Gjerris (der skal åbenbart være teologer i Etisk Råd). Eftersom han ikke er en synder, fordi han ikke spiser kød, synes han selv, det er i orden, at han hele tiden flyver rundt i verden. De eneste køer, han møder, er dem i lufthavne.

Nu forlyder det, at vi skal satse på burhøns og grise i stedet for, de sviner ikke. Men frikadellerne skal ikke glæde sig for hurtigt. Der er altid et men. Nu skal vi jo huse 100,000 muslimske syrere. Og desværre. De må ikke spise flæskekød, for så kommer de ikke i himlen. De spiser kebab, og deri er der desværre kokød. Hvad så Gjerris? Etisk afgift på kebab?