Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Friheden

Claes Kastholm Hansen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Englænderne gennemførte historiens første terrorbombardement, nemlig af København, og englænderne oprettede historiens første koncentrationslejre, nemlig under Boer-krigen, men englænderne gjorde også ene land modstand, da Hitler havde erobret hele Europa, og havde det ikke været for Englands kamp, ville USA aldrig være gået ind i krigen, og vi ville ikke have fået vores frihed i Vesteuropa.

Nu har den tyske forbundskansler, den af Groft sagt højt agtede Angela Merkel, netop sagt i det britiske parlament, at englænderne ikke skal bilde sig ind, at hun vil bane vejen for en helt ny EU-arkitektur for at beholde Storbritannien som medlem. Det er en udtalelse, hun kommer til at gumle i sig igen.

Briterne vil af med den demokratiske vanskabning, der kaldes EU-parlamentet, og det samme vil de fleste andre frihedselskende europæere. Ved EU-parlamentsvalget til maj vil det endnu engang vise sig, at parlamentet savner opbakning i befolkningerne. Hvis det er frihed, der ligger én på sinde, kan man aldrig hente inspiration i de hierarkiske centraleuropæiske magter, men altid i Storbritannien.