Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Fremtiden er feminin

05DEBjeve-Hans-Hauge-172326.jpg
BMINTERN - Hans Hauge
Læs mere
Fold sammen

Kunsten skal få os til at glemme bander, skyderier og suspekte moskeer, for den slags virkeligheder skal ikke ødelægge stemningen i kulturbyen. Rethink Aarhus handler ikke om virkeligheden. Nej, det handler blandt andet om endnu en bizar udgave af feminisme importeret fra USA. Tre feminister er fløjet til Aarhus, de nyder turen og har dermed svinet milijøet, som de vil frelse.

Underkuelse af kvinder og Jorden er det samme. Synes de. Future Feminist hedder de underkuende. De er tre »kunstnere« betalt af skatteyderne i Aarhus, og de skal rethinke. Rethink er så smukt, siger en af de tre, der er højtlønnet universitetsprofessor. FFerne vil placere kvinder i toppen af alle selskaber i morgen. De sidder i et udstillingslokale, der er støttet af forskellige kapitalister, som synes, det er en fin idé, at FFerne vil afskaffe kapitalismen. Jo, der rethinkes i Aarhus. Det er godt nok innovativt. Og ligegyldigt.