Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Frederiksens hensigter

25DEBEdith-Thingstrup-09503.jpg
Edith Thingstrup
Læs mere
Fold sammen

Folkeskolens elever i 8. og 9. klasse skal opmuntres - ikke konfronteres med ubehageligheder. Alle elever skal automatisk erklæres uddannelsesparate, hvis det står til Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen.

»I stedet for at konstatere, at de unge ikke er egnet til noget, skal vi konstatere, hvad de er egnet til. For selvfølgelig har alle børn og unge et potentiale,« siger Mette Frederiksen til DR.

I dag kæmper lærerne for at gøre eleverne egnede til uddannelse. Fremover skal lærerne stikke eleverne blår i øjnene. Men ok, lille Adam på 14 år kan da godt få at vide, at han bedst egner sig til at optræde i zoologisk have på den forkerte side af gitteret. Og lille Eva vil sikkert blive glad for at høre, at hun egner sig bedst som deltager i et reality show om dysfunktionelle familier. Vejen til helvede er brolagt med gode hensigter.