Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Fred i Lykketofts tid

Edith Thingstrup.
Læs mere
Fold sammen

Hele verden kender den danske statsmand, Mogens Lykketoft, formanden for FNs generalforsamling. Eller hvad?

Kender De, kære læser, den fijianske statsmand Peter Thomson? Ikke? Han er ellers FN-ambassadør for Fiji og er netop blevet udpeget til at afløse Mogens Lykketoft. Ryd forsiden! Ellers vil Peter Thomson forblive lige så ukendt, som Lykketoft egentlig også er.

Til gengæld kan Lykketoft glæde sig over at have kostet Danmark 25 millioner kroner ifølge tidligere ambassadør Svend Erik Andersen. »Pengene går til betaling for Lykketoft, ti danske medarbejdere i hans sekretariat og aktiviteter, der ikke betales over FNs budget eller med pengegaver fra andre lande og private virksomheder,« skriver Andersen i en klumme på altinget.dk. »Hvad har Danmark fået for sine mange millioner?« spørger den tidligere ambassadør spydigt.

Ro på nu. Når Lykketoft engang er tilbage i Danmark, vil mange nok mene, at 25 millioner var ganske rimeligt givet ud. FNs formål er at skabe fred, og Danmark fik da en smule fred i en periode.