Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Frank og Marcus græder

05DEBjeve-Eva-Agnete-Selsin.jpg
BMINTERN - Eva Agnete Selsing
Læs mere
Fold sammen

De romaer, altså. Overborgmester Frank Jensen (S) og sværvægter i manglende handling, Marcus Knuth (V), græder ud i medierne over romaerne. De skal væk! lyder det nærmest resolut fra de to politikere. Men det er juristeriet, der bestemmer over det væsentlige her til lands, og Højesteret har netop slået fast i en principiel dom, at vi ikke kan udvise romaer til afsoning i Rumænien.

Med det in mente forekommer politikernes elegier temmelig tomme. Måske man skulle installere d’herrer Frank Jensen og Marcus Knuth rundt omkring på roma-plagede hotspots med hver deres mikrofon, hvorfra de kunne hælde vand ud af ørerne om alt det strenge, de ikke kan gøre noget ved. Det er i hvert fald rigeligt ulideligt at høre på for os andre, så mon ikke også romaerne på sigt vil foretrække at være fri?