Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Fra indsatte til »udsatte«

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Så er der liflige nyheder i ghettobranchen: Det »socialt udsatte« boligområde, Mjølnerparken på Nørrebro, skal istandsættes. Beløbet dertil løber op i, hold nu fast, 816 millioner danske kroner, eller 400.000 kroner per beboer. Men så bliver bebyggelsen også »en mere integreret del af« bydelen, med både indkøbsgade og cykelsti. Her må man bare sige tillykke til det røde bystyre. Der kan ikke herske tvivl hos nogen om, at en indkøbsgade, en cykelsti og et ansigtsløft gør hele forskellen. Slut med social kontrol, radikalisering og alt det andet hejs, der skyldes senkapitalismen og jødelobbyen. Blomster vil fremspringe, Solen vil skinne, og de ofte indsatte bliver atter »udsatte«.

Kritikere vil overveje, om ikke de 816 millioner var bedre brugt på sjove hatte til kommunens politikere, men det er simpelthen bare herrestrengt at tænke sådan.